Zsuzsa Darab Photography
EXPERIMENTAL


STATEMENT

I examined the different mediums compatibility with each other in photography.
I focused on manuality, and basically made a technique based experiment. My goal was to see what happens, if I mix different photographs with a technique which is not typical in this genre.
These images have a size of 1 meter by 1 meter .

One of them made by a photography weaving method, which is the same as textile weaving technique. And the other one made by a special cutting mode. This means, I mixed two photography as a chess board in photoshop, and then I cut and folded one of the picture’s squeres out of the flat surface, which makes a 3D version of the image, and we are also able to see the other one, as a 2 dimensional picture with holes in it.

In addition, I made a working progress video about the workflow for showing the techinque, and to emphesize the meditetive state of mind, and the monothonity of the working method. Furthermore, I shoot a video about possible uses of this artwork, which experimenting the surfice and the structure of the piece.
LEÍRÁS

Különböző médiumok összeegyeztethetőségét vizsgáltam a fotográfiában.

A manualitásra helyeztem a hangsúlyt, és egy teljesen technikai alapú kísérletezést végeztem.  Arra voltam kíváncsi, hogy hogyan működik a fotográfia, ha több képet vegyítek össze egy olyan technikával, ami nem jellemző erre a műfajra.

A képek 1m*1m-esek méretüket tekintve. Az egyik kép fotószövéssel készült, amely a textil szövés hagyományos technikájának alkalmazását jelenti, a másik pedig kivágásos technikával. Ez azt takarja, hogy két fotó pepitaszerűen, photoshopban került összerakásra, majd az egyik kép négyzeteit kivágva, kihajtogatva kapjuk meg az egyik látványt, amely kidomborodik a képből, és a másikat az eredeti képi síkban láthatjuk. Erről az alkotásról készült egy werk videó, a technika szemléltetése, és a meditatív állapotnak, a munkafolyamat monotonitásának hangsúlyozása céljából. Valamint egy, a későbbi felhasználási lehetőségeket boncolgató videó, amely a felülettel, a kész kép struktúrájával foglalkozik.